De FUNFARE  wie?

Eric Eijgenraam

Eric Eijgenraam

heeft als enige Funfarist ervaring opgedaan in een echte Fanfare. Als jongetje speelde hij onder andere in het korps "Crescendo" (muziekterm voor steeds harder worden, en dat klopte ook wel) te Harderwijk. Soms ziet hij in zijn dromen nog besnorde mannen met dodelijke ernst marcheren en psalmen en marsen blazen alsof het laatste oordeel nabij is. Later kwam hij op het Conservatorium waar hij zich o.a. schoolde als muziekdocent. Speelde met Van Oel en Van Muiswinkel in cabaret Zak & As. Richtte de Benonies (Italiaanse filmmuziek) op. Heeft jaren voor de klas gestaan op diverse middelbare scholen maar koos toch voor het spelen. Voelt zich in de Funfare in zijn element. Daar kan gelachen worden. Daar is het lekker swingen en gek doen geblazen, daar kan hij de malloot die diep in hem leeft eindelijk de ruimte geven. En het is de unieke gelegenheid om zijn andere passie, namelijk hardlopen te combineren met muziek. Want de Funfare, het moet maar eens gezegd worden, is topsport!
Wouter Popma

Wouter Popma

speelde als jongetje de godganse dag op potten, pannen, tafelbladen en klasgenoten. Drumles was pure noodzaak voor hem. Studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam als gelauwerde jazz-drummer en als veelbelovend docent. Heeft jarenlang alles bij elkaar gedrumd: jazz, Latin, afro-pop, soul, top40, klezmer, enzovoort; speelde zelfs in Teheran, Bologna, Barcelona en Moskou, tot hij uiteindelijk weer in Nederland op straat stond.
Nou ja, als allround-artiest dan want hij blijkt ook een groot theatraal en komisch talent. Mensen laten lachen, op unieke wijze combinerend met trommelen, swingen en zelfs ingewikkelde ritmes tevoorschijn toverend. Vrij bewegend in de ruimte, ondertussen diverse gevatte oneliners uitstrooiend, interacterend met het publiek.
Sinds kort is Wouter ook als acteur actief; in een moderne opera vertolkte hij al een bekend type uit de Europese politiek en bij de acteerlessen die hij volgt kruipt hij voortdurend op soepele wijze en met toewijding in diverse typetjes en min-of-meer-geregisseerde scènes.
Wouter kan het allemaal!
En daarom mag hij (meestal) voorop lopen!
Arend Bouwmeester

Arend Bouwmeester

is een onvermoeibare rauwe melodische rhythm & blues saxofonist en multi-instrumentalist (naast alle saxen ook klarinet, bas, gitaar, percussie). Hij maakte naam als een veelzijdige, energieke showman, entertainer en organisator van muziekoptredens. Na de kunstacademie en een opleiding voor Creatief Educatief Jongerenwerker was een halve conservatoriumopleiding genoeg om hem in het muziekleven te lanceren. Sinds de feest-soulband The Bob Color is hij altijd fulltime muzikant geweest.
Zonder het te weten verlangde Arend altijd naar een snor, korte broek en toestemming om al zijn maffe ingevingen direct uit te voeren. Vanwege de beweeglijkheid mag hij maar 2 instrumenten meenemen: de altsax en gitaarbanjo. En een paar fluitjes, en een mega-kazoo... Per week bedenkt hij tientallen (meest onuitvoerbare) plannen. Net als Bram knutselt hij eindeloos aan zijn instrumenten.
Op de een of andere manier vindt hij naast de FUNFARE tijd om regelmatig in DWDD met the B-Movie Orchestra op te treden en met o.a. blueszanger Ralph de Jong, Arthur Ebeling en Clemens vd Ven door de hele Benelux te reizen.