De FUNFARE  wie?

Eric Eijgenraam

Eric Eijgenraam

heeft als enige Funfarist ervaring opgedaan in een echte Fanfare. Als jongetje speelde hij onder andere in het korps "Crescendo" (muziekterm voor steeds harder worden, en dat klopte ook wel) te Harderwijk. Soms ziet hij in zijn dromen nog besnorde mannen met dodelijke ernst marcheren en psalmen en marsen blazen alsof het laatste oordeel nabij is. Later kwam hij op het Conservatorium waar hij zich o.a. schoolde als muziekdocent. Won het Leids Cabaretfestival in 1985 met cabaret Zak & As, samen met Van Oel en Van Muiswinkel. Heeft jaren voor de klas gestaan op diverse middelbare scholen maar koos toch voor het spelen. Voelt zich in de Funfare in zijn element. Daar kan gelachen worden. Daar kan hij spelen en (steeds meer) zingen. Daar is het lekker swingen en gek doen geblazen, en kan hij de malloot die diep in hem leeft eindelijk de ruimte geven. En het is de unieke gelegenheid om zijn andere passie, namelijk hardlopen, te combineren met muziek. Want de Funfare, het moet maar eens gezegd worden, is topsport!
Wouter Popma

Wouter Popma

speelde als jongetje de godganse dag op potten, pannen, tafelbladen en klasgenoten. Voetballen met andere jongetjes; ho maar.
Zijn familie kon hem ook niet tegenhouden; drumles was pure noodzaak. Hij studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en ontwikkelde zich in korte tijd tot een gelauwerde jazz-drummer. Docent zijn zat ook in zijn bloed; zijn leerlingen bleven vaak lang les volgen, ook als er eigenlijk niets meer te leren viel!
Wouter heeft jarenlang alles bij elkaar gedrumd: Jazz, Latin, Afro-pop, Soul, Top40, Klezmer, en ga zo maar door. De muziek bracht hem zelfs in Teheran, Bologna, Barcelona en Moskou, tot hij uiteindelijk weer in Nederland op straat stond...
Daar bleek al snel dat hij een ware allround-artiest is. Naast de muziek ontwikkelde hij hier ook zijn groot theatraal en komisch talent. Wouter zingt, rapt, ouwehoert, flirt, beweegt overal naar toe terwijl hij moeiteloos ingewikkelde ritmes tevoorschijn tovert. Tevens is hij de koning van de gevatte oneliners. Als er iemand is die de FUNFARE tot een feel-good-beleving maakt is het Wouter wel!
Arend Bouwmeester

Arend Bouwmeester

is een onvermoeibare rauwe melodische rhythm & blues saxofonist en multi-instrumentalist (naast alle saxen ook klarinet, bas, gitaar, percussie). Hij maakte naam als een veelzijdige, energieke showman, entertainer en organisator van muziekoptredens. Na de kunstacademie en een opleiding voor Creatief Educatief Jongerenwerker was een halve conservatoriumopleiding genoeg om hem in het muziekleven te lanceren. Sinds de feest-soulband The Bob Color is hij altijd fulltime muzikant geweest.
Zonder het te weten verlangde Arend altijd naar een snor, korte broek en toestemming om al zijn maffe ingevingen direct uit te voeren. Vanwege de beweeglijkheid mag hij maar 2 instrumenten meenemen: de altsax en gitaarbanjo.
Per week bedenkt hij tientallen plannen waarvan de meeste leuk bedacht maar onuitvoerbaar zijn. Hij houdt nog genoeg energie over om filmmuziek te componeren, studio-opnames vol te toeteren, muziekavonden te produceren en eindeloos aan zijn instrumentarium te knutselen. Bovendien treedt hij regelmatig op blueszanger Ralph de Jongh, met Arthur Ebeling, met Clemens vd Ven en vele anderen!Gideon Theewis

Gideon Theewis

is de vliegende kiep van de FUNFARE. Kan overal opduiken met zijn trommels of lyra. Het gerucht dat de slierten aan de lyra eigenlijk de vlechten van zijn ex zijn heeft hij nooit afdoende weersproken...
Hij is opgeleid als serieus jazzmusicus aan de conservatoria van Amsterdam en Hilversum. Heeft diverse tournees in het buitenland op zijn naam staan o.a. met Faith Pillow (USA). Toch mag hij ook graag een popdeuntje of K3-liedje vertolken. Van alle funfaristen is hij misschien wel de enige die echt kan zingen. Waarschijnlijk staat hij daarom ook regelmatig voor de klas met pogingen om kinderen muzikaal te scholen.
Gideon is geboren op het Drentse platteland maar is inmiddels verstokte stadsbewoner die de wereld met mild ironisch commentaar beziet. Houdt van alles met wielen: hij is racefiets-fanaat en uren bezig met het poetsen en verzorgen van zijn oldtimer Volvo en dito caravan. Niettemin maakt hij graag tijd om met de FUNFARE rond te marcheren en vermaakt hij zijn collega's en het publiek met zijn onnavolgbare humor!